Ryssland världsmästare

VM-turneringen i Söderhamn är över, och förhandsfavoriterna Ryssland höll för favoritskapet. I finalen mot Finland var ryssarna alltför överlägsna, och förvandlingen från gårdagens match mellan samma lag är total. Det är ett helt annat Ryssland som uppträder på Hällåsens is i eftermiddag, och matchen känns både avgjord och avslagen redan inledningsvis. Ryssarna kan tillslut vinna med 9-1, och guldet är aldrig hotat.

Många var det som höjde på ögonbrynen igår kväll, när Finland lyckades vinna mot Ryssland. Men idag var Ryssland helt överlägsna, även om inledningen var en aning avvaktande. Efter tjugo minuter spelade har Ryssarna en ledning med bara 1-0, innan det lossnar för förhandsfavoriterna. Och inom loppet av tio minuter gör man fyra mål, precis som Finland gjorde i gårdagens möte. Men Rysslands fyra mål hade betydligt mer behållning än Finlands dito igår. Skillnaden låg i att ryssarna spelade bra bandy och verkligen förtjänade sina fyra mål av ren överlägsenhet, medan Finland igår gjorde sina på stora ryska misstag. Lagen kan dock gå till halvtidsvila med 5-1, sedan Finland reducerat genom Aku Ojanen, som måste anses som Finlands bästa spelare under turneringen (?).

Andra halvlek inleds lika avvaktande som den första, men Ryssland kommer ganska snart igång med sin överlägsenhet. Finland har knappt några chanser och matchen känns om möjligt ännu mer avslagen än den var från början. Finlands bästa chans i halvleken är när ca kvarten återstår och man missar en straff.

Matchen är helt och hållet Rysslands, och den ryska dominansen är helt total. När man ser dagens VM-final är det helt omöjligt att förstå hur detta ryska lag kunde förlora mot samma lag igår. Men vi gratulerar med stolthet Finland till ett VM-silver, vilket ingen på förhand väntat sig. Ryssland är det inte mycket att säga om, de är totalt överlägsna i detta VM, och borde egentligen vunnit samtliga matcher stort!