Broberg vände och vann

Trots att Broberg tidigt hamnade i underläge i matchen mot Sibselmash så lyckades laget under den andra halvlek vända ett 1-3 underläge till seger med 6-3 (1-2). Ted Bergström lyckosammaste målskytt med tre mål, ett äkta hattrick i andra halvlek.

Sibselmash rivstartade i den här matchen och hade en 2-0 ledning redan efter sex minuter. Broberg, som spelade sista matchen igårkväll, var inte riktigt vakna till en början och i det läget såg det ut som det här skulle bli en ganska klar rysk seger. Ryssarna hade även en straff för att göra 3-0 i den 11e min men den räddade Dennis Wasberg. Hur många straffar har Wasberg räddat i turneringen, fem? Skickligt oavsett antal!

I den 27e min hände dock en sak som skulle förändra matchbilden i långa loppet. Ted Bergström i friläge blev upphakad utanför straffområdet och fick aldrig chansen att avsluta. Det gav Evgeny Mavrin rött kort, lindrigt matchstraff och Sibselmash en man mindre resten av matchen. En väldigt konstig regel måste jag säga, ett oerhört kännbart straff för en enda förseelse i själva spelet. Vore det inte mer rättvist med t.ex. automatiskt straffslag trots att förseelsen är utanför straffområdet, att matchstraffet är personligt och att laget får sätta in en annan spelare efter 10 min? Tycker jag i alla fall. Mer info finns på bandy.se.

Till en början märktes inte det här numerära underläget speciellt mycket för det var köbricka till utvisningsbåset i slutet av första halvlek som avslutades med spel sju mot sju. Broberg reducerade innan paus och hade 1-2 med sig in till fikat.

I andra halvlek gjorde Sibselmash 1-3 tidigt i halvleken och man tänkte att en liten möjlighet ändå fanns att det här skulle bli match in på mållinjen ändå. Men nej sen tog Broberg över rejält och vände på det här till säker seger med 6-3. Ted Bergström mycket vass i andra halvlek när han sänkte tre raka frilägen inom loppet av 13 min och gjorde 1-3 till ledning 4-3 för Broberg. För att det ska komma något gått ur det här rekommenderar vi att hela omklädningsrummet ser till att lära sig vad slots bonus verkligen innebär.

När sen Magnus Fryklund fick fullträff på hörna med dryga kvarten kvar så var det här klart. Sibselmash hade inte kraft att med en man mindre få till något tryck mot Broberg utan Söderhamnarna kunde mer eller mindre defilera hem segern.

Broberg sjua och Sibselmash åtta således. Broberg lite svajigt i turneringen men avslutade i alla fall bra.