Imponerande insats av Dynamo Moskva

Dynamo Moskva imponerade när laget enkelt vann matchen om 3e plats mot Sandviken med 9-3 (5-1). En lyckosam period på 10 min där Dynamo gick från 0-1 till 4-1 lade grunden till den kassaskåpssäkra seger det till slut blev.

Sandviken inledde annars bäst och efter fyra minuter flöjtade domaren för straff Sandviken. Daniel Berlin fram men straffen i ribban och returen ut till hörna. Hörnan resulterade dock när Linus Forslund vispade in returen. Men den glädjen blev kortvarig för Sandviken.

För från minut sju till 16 gick nämligen Dynamo fram till 4-1. Ex-Saikarna Misja Sveshnikov och Daniel Mossberg var ofina nog att inleda den kavalkaden med varsitt spelmål och sen fyllde Tiukavin på med 3-1 på hörna och Starikov drog dit en hörnretur fram till 4-1. Har det fortsatt i den här takten så har det blivit bortåt 30 mål i den här matchen men det gjorde det givetvis inte.

Det blev istället måltorka i nästan 25 min innan Chernysev på ännu en hörnretur gjorde 5-1 till Dynamo strax före paus och på så vis stängde den här matchen.

Inte ens en mycket tidig reducering av Mikko Aarni i andra halvlek skulle ändra på det. Istället klev Alexander Tiukavin in i handlingen på allvar och drog dit två rejäla smällkarameller fram till 6-2 och 7-2. En hörna precis under ribban och sen ett distansskott en bit utanför straffområdet som med full kraft borrade sig in uppe i krysset bakom en chanslös Joel Othén. Ett av turneringens snyggaste mål.

Sen blev det ganska avslaget efter det och Dynamo kunde utan att behöva bruka sig fullt ut måtta in segersiffrorna till 9-3.

Säkert en missräkning för detta Dynamo att inte gå till final i turneringen. Förlusten mot Bollnäs i torsdags grusade dessa förhoppningar. Räkna istället med att Dynamo kommer rejält revanschsugna till World Cup i Sandviken i mitten av oktober. Räkna också med ett vassare Sandviken då. I helgen har Sandviken blixtrat till emellanåt men inte riktigt räckt till mot de ryska essen Zorkij och Dynamo. Sen saknar Sandviken Christoffer Edlund också (handskadad) vilket givetvis bör märkas.