Nyheter från Champions cup

Neftyannik blev precis som förra året femma i Champions Cup efter seger mot Edsbyn med 5-4 (2-2) i match om 5e-6e plats. Matchen avgjordes sent och lite slumpartat där Edsbyn halvminuten före avgörandet brände en straff.

Det var väl egentligen två helt jämna lag som möttes i den här matchen och det blev lite ”lotteri” om i vilket läger segern skulle hamna. Edsbyn var steget före i målprotokollet och Neftyannik ledde matchen bara en gång men det räckte för att det skulle bli rysk seger.

Edsbyn genom Magnus ”Kuben” Olsson tog ledningen efetr fyra min när Kuben blev frispelad på en lyra från Pär Törnberg. Neftyannik kom i några rejäla attacker emellanåt men spelade däremellan också ett lite lugnare spel. Ryssarna kvitterade mitt i halvleken efter lite tafatt ingripande i Edsbyförsvaret men Kuben gav Byn ledningen igen efter halvtimmen.

Ett riktigt viljemål av Gorchakov utjämnade dock det hela innan paus och 2-2 i paus kändes som helt följdriktiga siffror efter en jämn halvlek.

Sen var Edsbyn lite steget före både mål- och spelmässigt i andra halvlek så det kändes som Byn som skulle ro hem femteplatsen under större delen av halvleken. Mattias Hammarström gav Byn ledningen på straff men Ismagilov kvitterade till 3-3 efter en fantastisk passning från Syraev som friställde Ismagilov. Här gick det undan värre ett tag, Byn tog ledningen igen minuten efter på ett snyggt klappklappmål med Hammarström som målskytt igen. Men Neftyannik replikerade omgående när Tyuko blåste igenom och gjorde 4-4 i 66e min.

Det stod sig i ca 20 min innan Edsbyn fick ett gyllene läge att avgöra det här. Straff Byn igen, Mattias Hammarström igen men inte mål igen… Straffen utanför. Istället, i anfallet efter kom segermålet i den andra buren. Sergey Pershin provade skottlyckan och fick full utdelning på ett skott som Anders Svensson inte fick ordning på och bollen rullade retfullt sakta över mållinjen.

Marginaler med för Neftyannik och lite mot för Edsbyn gjorde att Nefyannik knep femteplatsen i turneringen. Neftyannik är ungefär som tidigare år tycker jag. Edsbyn får väl med nöd och näppe godkänt för helgen, det märks att framförallt Simon Jansson (sjuk) saknas i Edsbyns spel. Edsbyn får ta nya tag, närmast i Svenska Cupen.