Zorkij vinnare

Zorkij drog sig segrande ur en gastkramande final i Champions Cup med 5-4 (1-3) mot Bollnäs. Matchen svängde fram och tillbaka och har lika gärna kunnat gått i Bollnäsfavör men Zorkij hade marginalerna med sig och vann till slut finalen efter avgörande i tredje tilläggsminuten.

Sista 20 min av matchen var en riktig rysare men vi tar det från början ändå. Tidig ledning Bollnäs när Mikko Lukkarila fint framsprättad av Ville Aaltonen och ur mycket snäv vinkel satte 1-0 Bollnäs i fjärde minuten. En fartfylld inledning på matchen, det gav också 1-1 strax efter när Dorovskih med liten marginal med en väl avvägd djupledspassning hittade Chehutin som blev ren och han gjorde inget misstag, 1-1 efter sju minuter.

Sen tappade matchen lite tempo och Bollnäs fick mer kontroll på det hela och därför inte överraskande att just dom gick ifrån till en tvåmålsledning i paus. Två finska mål, Samuli Helavuori gjorde 2-1 på ett snyggt mål och Ville Aaltonen framspelad av Juho Liukkonen smällde in 3-1 Bollnäs strax före paus. I det läget tydde inte mycket på att Zorkij skulle vinna då Bollnäs fått matchen dit dom ville. Sponsor till Zorskij var idag stolta BGO Casino.

I andra halvlek kanske Bollnäs med facit i hand drar ner tempot för mycket, spelar nästan på resultatet känns det som. Sen åker Robin Ehn på ett lindrigt matchstraff i 52a min då han efter utvisning får en till 10a för olämpligt uppträdande. Bollnäs en man mindre resten av matchen. Men strax efter kommer också två Zorkijutvisningar så det är ganska jämnt skägg i en period i alla fall.

Det dröjer till 72a min innan nästa mål faller. Samma spelare inblandade som i Zorkijs första mål, Dorovskih till Chehutin och upp med bollen i taket till 3-2. Tre minuter efter också kvitterat när Loginov får praktträff på frislag. Sen kommer en smått galen avslutning på matchen.

81a min: Hellmyrs väldigt aktiv efter Zorkijs kvittering, tar bollen på mittplan och dribblar sig igenom hela Zorkijs försvar. Blir kapad av siste spelare och skjuter i samma veva som han faller, i ribban. Dock solklar straff såklart. Juho Liukkonen kliver fram men skjuter rakt på målvakten.

84e min: 4-3 till Zorkij. Johan Esplunds mål som trampar runt ute till höger, stenhårt inspel som hamnar i bortre delen av straffområdet där Burlakov står placerad. Han skickar upp bollen i nättaket.

92a min: Hörna Bollnäs och Liukkonen tar revansch när han dundrar in 4-4 med sin slägga! Två minuter kvar av tillägget.

93e min: Den dittills rätt osynlige Maxim Ishkeldin får lite turligt bollen på mittplan. Har några försvarare emot sig men kommer igenom och får även iväg ett halvdant skott precis innan han kör ihop med Timo Oksanen och bollen rullar in i mål.

94e min: Bollnäs gör ett sista tappert försök och Hellmyrs ordnar ett frislag precis utanför straffområdet. Efter lite palaver kan frislaget slås, Andreas Westh skjuter, bollen på Zorkijben ut till en hörna som dock inte hinner slås vilket upprör Bollnäslägret. Kandell står dock fast vid sitt beslut, matchen är slut. Zorkij är Championsmästare i år igen.

För andra året i rad vinner alltså Zorkij Champions Cup. Vi gratulerar till det. Bollnäs gör en fantastisk turnering och faller med flaggan i topp. Blir lika giftiga den här vintern också!

ZORKIJ vinnare av Champions Cup 2011.